ant_saver wrote:
Аз имам фотоапарат 8,2 мегапиксела а не може да направи снимки без да са размазани ,пробвах със светкавица и без но не става може би е от близкото разстояние.Телефона ми е 2 мегапиксела и се вижда по-добре ,но пак леко размазано.Имах същата камера за компютър но нещо й стана и спря да работи
няма голямо значение колко MP е камерата ако не може да фокусира.
Одзад на камерата има датчик които отчита светлинните сигнали и превръща на снимка.
Ако някои е пробвал да вземе голяма лупа и да я сложи около 5 см пред бяла стена с нагласяне на разтоянието в един момент се вижда обърнат образ на по светлите обекти в стаята като прозорци и така нататак.
Лещите в камерата правят точно това смалят изображението и променят фокуса повечето камери са направени за определена дистанция или със авто фокус, но при повечето случаи не може да фокусират на много близо. Тук идват макро режимите и други подобни.
За разлика от другите камерите със ръчен фокус потребителя сам настройва фокуса и може да се настрои до невероятно близо. На самата кутия на камерата пише минимален фокус 5 см. но всъщност може до дори и 2мм. И дори със 0,3 МР може да изкара добра снимка на много близка разстояние с добра настройка на фокуса.
слагам и снимката която бях обещал
пп. съжалявам за грещике боли ме глава и не ми се проверява