angel.minkov9 wrote:
Айде дай малко Ъп-дейт де. Как се развиват мравките? Рубрата още ли е жива? Има ли работнички? Между другото цариците си допират главите до задниците когато снасят.

Не, всички мравки за които съм писал тук не са живи. Бях принуден да ги дам на майка ми да ги отглежда за няколко седмици, понеже не бях в къщи и след като се прибрах 2 от 4-те ми колонии бяха напълно измрели (имаха по 5-10 работнички), Беше останала царицата Plagiolepis pygmaea/??, която беше с 3 работнички ако не се лъжа, в последствие и тя умря. От колонията ми Formica rufibarbis, преди имаше 4-5 работнички и царицата, но като се върнах беше останала само царицата заедно с една работничка. Работничката умря след няколко дни. За царицата се опитах да се погрижа прекрасно, но 8-9 месеца след това (преди 1 месец) и тя умря.
В момента имам една царица Formica Cinirea, която хванах онзи ден. Надявам се да снесе до няколко дни. А ако може avok00 или другите, които сте отглеждали Formica cinirea да дадете малко инфо.
angel.minkov9 това за задниците май не е много вярно, понеже всички оплодени царици го правят. Царицата ми Formica Rufibarbis го правеше през всичките 8-9 месеца след като са и умрели работничките.