Здравейте, от снощи чета в сайта и във форума. Искам да си направя мравеферма ... първоначално всичко изглеждаше доста елементарно, но след като попаднах тук, нещата отидоха къде, къде по-далеч, но и се зарибих още повече. Ясно ми е, че сега не е сезона нито за покупко-продажба нито за дирена на царици/кралици, но нищо - на лято като отида на морето да бачкам тъкмо ще си хвана някой източен вид, макар, че все още не мисля, че мога да разпозная кралица от не-кралица. Освен това ... да си дойда на думата, това за което главно искам да питам поне на този етап. Значи имам необходимите материали за да стартирам (памук, епруветки), въпроса е само да хвана кралицата, но се чудя за този вид направен ограничител:

Дали аджеба няма опасност кралицата да се удави ? А и този памук, който се използва за тапа - пропуска ли достатъчно въздух - да не се задуши?
Предполагам в епруветка е най-удачно, но пък се замислих и за ограничител тип спринцовка:

изглежда доста практичен, от гледна точка за напояване, а освен това, ако речем, че само напоим памука на дъното на епруветката без да добавяме "резерви" вода, както е и в по-горната снимка - евентуално този памук като изсъхне как да го навлажним отново ?
Ще съм Ви благодарен ако ми дадете съвети и бъдете от полза, освен това искам да кажа едно голямо евала на Ясен Добрев, че се занимава вече 9-та поредна година да поддържа и развива сайта плащайки за домейн и хостинг и на другите потребители които допринасят за това. Това е наистина един страхотен (и може би единствения) български сайт на подобна тематика, дано занапред да станат повече такива